zaterdag 14 juli 2012

14 juli, Drakensbergen

Een koufront vanaf de Zuidpool, het klinkt reuze interessant maar het brengt een boel ellende met zich mee: kou, regen, wind. De South-Africa weather app op mijn telefoon geeft zelfs een weerwaarschuwing af voor Kwazulu Natal, de provincie waar we verblijven: very cold. Voor hier is alles onder de 15 graden koud waarschijnlijk! En ach, vergeleken met de huidige Nederlandse zomer valt alles mee.We staan om 8 uur op en gaan ontbijten. Volgens de voucher is er een activiteit voor ons georganiseerd, maar we hebben nog geen idee wat. Tot ene Paul zich meldt, hij blijkt eigenaar van het bedrijf. In verband met het te verwachten slechte weer vanmiddag, wil hij ons nu meenemen voor een rondleiding over zijn velden. 

 

We stappen in de jeep en hij vertelt dat hij eucalyptusbomen verbouwt. Dat zijn dus die lange dunne bomen die wij onderweg al zo veel zagen. Hij laat zijn oogstveld zien, bos wat acht jaar oud is dat nu gekapt is. Het kappen gebeurt met de hand en het verwijderen van de bast ook. Op onze vraag of daar geen machines voor bestaan zegt hij: "We've hot enough hands in Africa and they're cheap."
Paul heeft het al gauw gezien; hij vertelt alleen als wij iets vragen en binnen drie kwartier zijn we terug op Ardmore.


Met een lunchpakket voor tussen de middag rijden we naar Monks Cool Park, voor een wandeling door de bergen. Er zijn diverse trails te lopen, van enkele kilometers tot meerdaagse. Elke wandelaar moet zich melden en later ook weer afmelden. Het plan om een rondje van 5 km te doen valt letterlijk in het water. Het begint te regenen en waaien, geen lol aan.


We bekijken de Sterkspruit Falls en lopen het kleine rondje van 2,5 km door de regen terug naar het begin. Het begint steeds harder te regenen en te waaien en de hemel lijkt wel neer te dalen op de bergen. Met een minimaal zicht rijden we in de stromende regen rondom de potholes de weg terug. We kopen een fles wijn in een winkeltje onderweg en nestelen ons met een boek op de bank bij de open haard. Heerlijk, zo'n dagje slecht weer!


Het eten in Ardmore is heerlijk! De tafels zijn mooi gedekt, olielampje op tafel, open haard aan. Elke avond is er keus uit zowel diverse groenten als twee soorten vlees, en de wijn is inclusief. De gerechten zijn echt Zuid-Afrikaans. Ook bij de nagerechten is er voor iedereen wel iets wat hij lekker vindt. De warme appelcake met vanilleijs van vandaag was te lekker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten