donderdag 5 juli 2012

5 juli, Van Tzaneen naar Phalaborwa

5 juli, van Tzaneen naar Phalaborwa

Na een uitgebreid ontbijt in Granny's Dots, maken we een wandeling in de omgeving. Het is licht buiten, dus we kunnen de tuin en omgeving nu in al haar schoonheid bekijken. De planten zijn ongelooflijk. Het lijkt alsof we door de Intratuin lopen, maar dan is alles 50 x zo groot. Planten die bij ons in de vensterbank staan en amper omhoog te krijgen zijn (nee ook niet met Bach, Pokon of gesprekken!) zijn hier ware bomen.


We proberen de rondslingerende grijze apen op de foto te krijgen, maar ze lachen ons gewoon uit. Elke keer als we denken een beest in the picture te hebben, slingert hij luid krijsend weg. Daar helpt ook de mooie fotostandaard niet tegen.


Rond 11 uur vertrekken we van Granny's Dots, na drie hartelijke zoenen van de eigenaar! We rijden naar Phalaborwa, een korte afstand van 120 km vandaag. Onderweg komen we door Gravelotte  We tanken bij de plaatselijke benzinepomp, waar maar liefst vier mensen de vier pompen bedienen. We ontdekken dat de mannen met de echte petten, vergelijkbaar met de politiepetten in Nederland, de bazen zijn. De mannen met de stoffen petjes, de caps, zijn het personeel.


We lopen het dorp in en komen terecht bij een verzameling barbecueachtige dingen waar kippenpoten op liggen. Een eindje verder worden de pas geslachte kippen in kokend water gedompeld en vervolgens van vel en veren ontdaan. De meisjes die ermee bezig zijn moeten erg lachen als we vragen of we een foto mogen maken!
We rijden verder en komen door een fruitkwekersgebied. Rijen met bomen die vol met sinaasappels hangen, en pickups die af en aan rijden met een lading vol knaloranje sinaasappels.
Op de tweebaansweg mag je maar liefst 120 rijden, dus het gaat supersnel vandaag. Geen wegopbrekingen, dat helpt ook!


Morgen verder, is het nu 11 uur en morgen moeten we om 6 uur op. De dag was zo vol vandaag, dat we aan bloggen en foto's overzetten niet eens toekwamen. Wordt vervolgd dus@

1 opmerking:

  1. Gaaf verslag weer. Leuk om zo met jullie mee te reizen. De foto's straks zullen het nog echter maken.
    Kun je geen stekjes van die plantjes meenemen :)?
    Ik kijk al weer uit naar het volgende verslag.
    Genieten!!

    BeantwoordenVerwijderen